Persoonlijke Domein naam

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Tutorial Persoonlijke Domein naam

Bericht van Joost op vr 27 apr 2018 - 19:55

Persoonlijke Domein Naam


Een forum, gelijk elke website, is gedefiniëerd door zijn Internet adres (of URL). Een Actieforum forum heeft doorgaans een adres dat hierop lijkt: http://forum-naam.actieforum.com

Dit adres is aan uw forum gegeven bij het aanmaken ervan, maar is nogal moeilijk te onthouden. Dus een adres als http://www.mijndomein.com heeft de voorkeur.

Bij een adres dat makkelijker te onthouden is, is de kans groter dat een bezoeker uw forum herhaaldelijk zal bezoeken. Als toevoeging, zal de aankoop van een domein naam uw forum een meer professioneel aspect verlenen, meer serieus en geloofwaardig, wat een garantie kan zijn voor gewekte interesse bij uw bezoekers.

Koop een domein naam bij Actieforum

U heeft de mogelijkheid om een domein naam te kiezen voor uw forum met de extensies .com / .net / .org / .biz
Maar alleen de forum oprichter is in staat om een domein naam aan te kopen.


Domein naam aanschaffen is alleen beschikbaar voor forums met het Persoonlijke Domein naam Geavan14 of het Persoonlijke Domein naam 312592876 pakket: Als dit niet het geval is voor uw forum, dient U eerst het Premium pakket aan te schaffen voordat U een persoonlijke domein naam aan kunt kopen (Hoe doet U dat?)

Wanneer uw forum eenmaal voorzien is van een geavanceerd of premium pakket, kan de domein naam aangekocht worden voor 1200 credits, een soort intern betaalmiddel op Actieforum. Verschillende betaalmethodes zijn beschikbaar om credits aan te kunnen kopen (voor meer informatie: Credits Beheer).

Ga naar: Beheerderspaneel Overige Credits beheer - Credits uitgeven, en klik op de domein naam icon:

Persoonlijke Domein naam Domein10

Check de domein naam beschikbaarheid

Let op: De maximale lengte van een domein naam gekocht bij Actieforum kan slechts 25 karakters bedragen, dat is inclusief de extensie.

Persoonlijke Domein naam Domain12

Twee mogelijke uitkomsten:
    a. De domein naam die U heeft gekozen is reeds in gebruik: dit betekent dat iemand anders deze domein naam al eerder heeft aangeschaft en daarom is hij niet meer beschikbaar. Het systeem toont U dan de eventuele beschikbare andere extensies met dezelfde domein naam.

    b. De domein naam die U heeft gekozen is beschikbaar: dit betekent dat U de mogelijkheid heeft om het aan te kopen voor uw forum!


Vul de gevraagde informatie zorgvuldig in.

Zorg ervoor dat de verstrekte informatie correct is, er kan navraag naar gedaan worden mocht U ooit hulp nodig hebben van het ondersteuningsteam!

Persoonlijke Domein naam Domain15

Attentie: een domein naam is gereserveerd voor één jaar. Dit is noch bewerkbaar noch aanpasbaar gedurende deze periode! Na deze stap, is uw bestelling geregistreerd en kunt U de domein naam niet langer veranderen!

Privacy Informatie:
Actieforum heeft permanent zorg te dragen voor de persoonlijke data van haar leden. Onder geen enkele omstandigheid willen- of zullen we uw persoonlijke data gebruiken in marketing operaties. Wij garanderen dat er geen doorverkoop van uw persoonlijke data plaats zal vinden direct of indirect door Actieforum.

Uitzondering is de publicatie van WHOIS informatie, dit is een verplichting opgelegd door ICANN, de globale domein naam beheerder.

Een domein naam bezitten legt U een wettelijke verantwoordelijkheid op, zodat wanneer iemand U in zeer korte tijd moet kunnen bereiken hierom, zij in staat zijn dit te doen.

Alhoewel, om de persoonlijke data van leden die een domein naam via Actieforum hebben gekocht te beschermen, en om spam te weren, zetten we een automatische bescherming op de domein namen van onze leden die toestaat om de gepubliceerde data te limiteren gedurende 1 jaar. Vanaf het 2e jaar, zijn wij wettelijk verplicht om ze te publiceren in de whois.

Wacht totdat uw domein is geactiveerd


Persoonlijke Domein naam Domain16

De activatie van uw domein naam duurt gemiddeld 72 uur (werk dagen), en soms meer. U krijgt een notificatie wanneer het geactiveerd is. Zo lang U de bevestiging van activatie nog niet ontvangen heeft, is het beter nog niet te communiceren over en/of verwijzen naar de domein naam, want kwaadwillende personen kunnen dan alsnog de domein naam aankopen voordat wij het voor U hebben kunnen doen.

Doorverwijzen van één adres naar een ander

Na aankoop van uw domein naam, verliest U niet het originele adres. Inderdaad, uw forum blijft altijd beschikbaar op het oorspronkelijke adres http://forum-naam.actieforum.com zowel als op het nieuwe adres http://www.mijndomein.com

Ga naar:  Beheerderspaneel Algemeen Forum - Forum Adres

Op de "Gepersonaliseerde domein naam" tab, de optie "dwing URL doorverwijzing af" geeft U de mogelijkheid om gebruikers die uw forum op het oude adres bezoeken automatisch door te verwijzen naar het nieuwe adres.

Persoonlijke Domein naam Domain11

Persoonlijke domein naam hernieuwing

Een domein naam heeft een geldigheids periode van één jaar, waarna hij hernieuwd moet worden om hem nog langer te kunnen gebruiken. Hernieuwing is een handmatig proces, welke uitgevoerd moet worden door de oprichters account van het forum. Dit gaat nooit automatisch.

Voorafgaande waarschuwingen

60 dagen voordat de domein naam verloopt, verschijnt er een waarschuwing in uw beheerderspaneel:

Persoonlijke Domein naam Domain13

Als de domein naam nog steeds niet hernieuwd is 30 dagen voor de verloopdatum, wordt er een waarschuwings email verzonden naar de oprichter (naar het emailadres dat gebruikt werd toen de domein naam werd gereserveerd). Deze waarschuwing wordt herhaald via email 7 dagen voor de verloopdatum, dan nogmaals 24 uur van tevoren.

Hernieuwing

De hernieuwing wordt gedaan via het beheerderspaneel, op de "Overige" tab. Zodra U een hernieuwings periode invoert, verschijnt er een "Hernieuw" knop. Let er op dat U de domein naam kunt vernieuwen voor de verloopdatum, zonder geldigheids dagen te verliezen
(voorbeeld: mijn domein is geldig tot 31 Januari, als ik hernieuw op 10 Januari, zal het toegevoegde jaar starten op 1 Februari).

Waarschuwing: de hernieuwing van een domein naam alsook de aankoop vereist dat uw forum het Persoonlijke Domein naam Geavan14 pakket of het Persoonlijke Domein naam 312592876 pakket heeft: anders, kunt U uw domein naam niet vernieuwen vóór de verloopdatum.

Persoonlijke Domein naam Domain14

In bepaalde gevallen, kan de hernieuwing van uw domein U aangeboden worden door Actieforum. Dit aanbod verschijnt dan op de Indexpagina van uw beheerderspaneel.

Gerelateerde onderwerpen


Laatst aangepast door Joost op ma 9 jul 2018 - 18:59; in totaal 1 keer bewerkt
Joost

Joost
Beheerder
Beheerder

Man Aantal berichten : 4478
Geboortedatum : 23-10-91
Leeftijd : 27
Taal : Nederlands
Locatie : Nederland
Registratiedatum : 31-08-07
Oprichter van het forum : Ja
Templates gewijzigd : Ja
CSS : Ja

https://ondersteun.actieforum.com/
Joost is bedankt door de starter van dit topic.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum