Nederlands Ondersteuningsforum :
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Actieforum pakketten

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Belangrijke informatie Actieforum pakketten

Bericht van Joost vr 27 apr 2018 - 19:11

Actieforum Pakketten


Actieforum pakketten staan U toe om uw forum te verrijken met extra toe te voegen functies. Zoals U weet, biedt Actieforum al vele jaren de mogelijkheid om een gratis forum aan te maken, met een rijke diversiteit aan functies. Standaard bieden wij onze forums de meest noodzakelijke functies voor een juiste werking en ontwikkeling van uw forum, sommige betaalde opties kunnen dit nog verrijken met nieuwe functiemogelijkheden, om zodoende uw gebruikerservaring te optimaliseren (verwijdering reclameadvertenties, SSL certificaat, persoonlijke domein naam, etc.). Tot nu toe, waren deze opties verspreid in het beheerderspaneel.

Vanaf nu, en dankzij het arriveren van de Actieforum pakketten, verschaft de aankoop van een pakket U toegang tot een set extra functies, terwijl aan U de keus blijft deze functies stap voor stap te activeren of niet.  

Wat zijn de verschillende aangeboden pakketten ?

Actieforum forums biedt U drie pakketten: Gratis, Geavanceerd en Premium. Hier is een onbeperkte presentatie:


   Gratis pakket: Dit is het standaard pakket voor alle Actieforum forums, welke relevante functies biedt voor een goed gebruik van uw forum. Deze functies zijn inclusief geavanceerde permissies, het hosten van afbeeldingen, optimalisatie van uw forum door SEO, ongelimiteerd aantal topics, leden en berichten, etc.   Geavanceerd pakket: als toevoeging op de functies die het gratis pakket biedt, biedt het geavanceerd pakket onder andere, meer opslag ruimte, een hogere nieuwsbrieven limiet, de mogelijkheid tot het activeren van een SSL certificaat of het aankopen van een domein naam, etc.  Premium pakket: is het meest complete pakket, dit biedt de meeste functionaliteiten, zoals het monetariseren van het forum, de onderdrukking van de auteursrechten, een verbeterde zoekfunctie die is uitgebreid naar de inhoud van berichten, de personalisatie van de "Populaire inhoud" nieuwsbrief, etc.


Functies van de Actieforum pakketten
Afhankelijk van welk pakket U kiest, Geavanceerd of Premium, krijgt U toegang tot enkele additionele functies. Details van die functies in die pakketten worden U gepresenteerd op het algemene tabblad van uw beheerderspaneel, ga naar: Beheerderspaneel Overige Actieforum pakketten.

Verhoog uw opslag ruimteBekijk tutorialActieforum pakketten Geavan14 Actieforum pakketten Premiu12
Uitschakelen reclameBekijk tutorialActieforum pakketten Geavan14 Actieforum pakketten Premiu12
Mogelijkheid om een externe domein naam te koppelenBekijk tutorialActieforum pakketten Geavan14 Actieforum pakketten Premiu12
Mogelijkheid tot het kopen van een domein naamBekijk tutorialActieforum pakketten Geavan14 Actieforum pakketten Premiu12
Mogelijkheid om uw forum te voorzien van een SSL certificaatBekijk tutorialActieforum pakketten Geavan14 Actieforum pakketten Premiu12
Mogelijkheid tot verzenden van meer nieuwsbrievenBekijk tutorialActieforum pakketten Geavan14 Actieforum pakketten Premiu12
Mogelijkheid tot uitgebreid zoekenBekijk tutorialActieforum pakketten Premiu12
Mogelijkheid tot zelf beheren van reclame ruimtesBekijk tutorialActieforum pakketten Premiu12
Verwijdering van Actieforum auteursrechtenBekijk tutorialActieforum pakketten Premiu12
Aanpassen van de 'Populaire Inhoud' nieuwsbriefBekijk tutorialActieforum pakketten Premiu12

Hoe schaft U een Actieforum pakket aan?
Het aanschaffen van een pakket kan via twee betaal methodes gebeuren: een jaarlijkse betaling, of een maandelijkse betaling. Alleen de forumoprichter zelf kan een pakket aanschaffen.

Jaarlijkse betaling
In dit geval, betaalt U uw pakket in één keer, voor een geldigheidsduur van één jaar.

Ga naar: Beheerderspaneel Overige Actieforum pakketten. Onderaan de kolom van het pakket waarin U geïnteresseerd bent (Geavanceerd of Premium), klikt U op "Per jaar" in de betaal methode lijn, vóór het klikken op de "Bestel uw pakket" knop:

Zie voorbeeld:

Let er op dat bij de jaarlijkse betaling van een pakket 2 maanden gratis worden geboden. Dit kan gedaan worden via credits, de virtuele munt specifiek voor Actieforum forums. Aankoop van een pakket op jaarbasis vereist dat er voldoende credits aanwezig zijn op het forum. U kunt credits kopen via Allopass, Paypal, Hipay of Skrill.

De activatie van een pakket gebaseerd op een jaarlijke betaling is onmiddelijk en vereist geen wachttijd.

Maandelijkse betaling
Zonder verloop datum en verplichting, stelt dit U in staat om de Actieforum pakketten aan te schaffen via redelijk betaalbare maandelijkse termijnen en zodoende de betalingen voor uw pakket te spreiden. Ga naar Beheerderspaneel Overige Actieforum Pakketten. Onderaan de column van het pakket waarin U geïnteresseerd bent (Geavanceerd of Premium), klik op "Per maand" in de betaalmethode lijn, voordat U klikt op de "Bestel uw pakket" knop:

Zie voorbeeld:

Attentie, Het maandelijkse abonnement op een pakket is alleen te betalen via Paypal (de PayPal account moet gelinkt zijn aan een geldige creditcard of bank rekening).

De activatie van een pakket via maandelijkse betaling gebeurt niet onmiddellijk maar vereist een wachttijd die soms kan oplopen tot een aantal minuten. Deze wachttijd is onafhankelijk van de wil van Actieforum, maar is noodzakelijk om de bevestiging van de maandelijkse betaling via Paypal te kunnen ontvangen. In dit geval, zal een bericht de administrator eraan herinneren dat een betalings autorisatie verzoek in behandeling is bij Paypal:

Zie voorbeeld:

Zo lang als dit waarschuwings bericht wordt vertoond, betekent dit dat uw eerdere betalings autorisatie verzoek nog niet is ontvangen door Actieforum. Daarom, hoeft U geen nieuwe betaling in te dienen.
 

Stop of wijzig een betaling
Switchen van een maandelijkse betaling naar een jaarlijkse betaling of vice versa
Switchen van maandelijkse naar jaarlijkse betaling: dit is alleen mogelijk met een upgrade van uw pakket. Inderdaad, een Geavanceerd pakket geactiveerd via een maandelijkse betaling kan omgezet worden in een Premium pakket met jaarlijkse betaling. In dit geval, wordt een terugstorting, in verhouding met de prijs van het maandelijkse Geavanceerd pakket dat reeds betaald maar nog niet gebruikt is, gedaan naar het forum.

Zie voorbeeld:

Switchen van jaarlijkse naar maandelijkse betaling: dit is alleen mogelijk als onderdeel van een upgrade. Inderdaad, een Geavanceerd pakket, geactiveerd via een jaarlijkse betaling, kan worden omgezet naar een maandelijkse betaling voor het Premium pakket. In dit geval, wordt een terugstorting, in verhouding met de prijs van het jaarlijkse Geavanceerd pakket dat reeds betaald maar nog niet gebruikt is, gedaan naar het forum.

Zie voorbeeld:

Maar, als U reeds het Premium pakket aangekocht had en U wilt de betalingsmethode veranderen,zult U moeten wachten tot de geldigheidsduur vertreken is voordat U zich opnieuw kunt abonneren op de gewenste betalings methode.

Stop een betaling
Jaarlijkse betaling
De jaarlijkse betaling wordt gedaan in één keer en die zorgt ervoor dat het gekozen pakket geactiveerd wordt voor de geldigheidsduur krijgt van één jaar. Daarom is dat geen abonnement maar een enkele aankoop geldig van datum tot datum. U kunt ,met dit jaarlijkse betaalde pakket de betaling daarom niet stopzetten. Als de geldigheidsduur van het pakket verlvalt, staat het de oprichter vrij om handmatig het pakket te hernieuwen voor een opeenvolgend jaar indien gewenst. Zo niet, dan vervalt de geldigheidsduur van het pakket en de forumstatus valt dan automatisch terug naar het gratis pakket.

Let op toegevoegde betaalde opties aangekocht als onderdeel van een pakket (domein naam of extra opslagruimte) gaan niet verloren en blijven actief tot hun respectievelijke vervaldatums.

Maandelijkse betaling
De maandelijkse betalingsmethode is een abonnement zonder vervaldatum en zonder verplichting via Paypal. Eenmaal geabonneerd, zal er elke maand, een maandelijkse betaling plaatsvinden volgens de afgesproken prijs van uw pakket via uw Paypal account. Dit zorgt ervoor dat uw forum automatisch aangevuld wordt met de benodigde credits voor het hernieuwen van het abonnement voor de volgende maand enz. enz.

Echter, als de administrator zijn betaling wenst te staken, kan hij dit eenvoudig doen vanuit zijn Beheerderspaneel Overige Samenvatting & Beheer Overzicht
Daar hoeft U alleen maar te klikken op de  "Stop maandelijkse betaling" knop.

Zie voorbeeld:

Een bevestiging is nodig om dit proces te valideren:

Zie voorbeeld:

Het stopzetten van de maandelijkse overmaking voor het huidige pakket wordt verrekend. Als de huidige maand reeds betaald is, dan zal het einde van de maandelijkse betaling en de deactivatie van het pakket pas effect hebben aan het einde van de huidige geldigheidsduur.

Zie voorbeeld:
Ik heb me geabonneerd op een Geavanceerd pakket in maandelijkse betalingen op 1 Januari, dan is mijn pakket actief tot 31 Januari en zal automatisch vernieuwd worden via Paypal op deze datum. Ik verzoek een stopzetting van mijn maandelijkse pakket op 20 Januari. Daar ik reeds vooruit betaald heb in Januari, zal het stopzetten geregistreerd worden op 20 Januari, maar zal pas effectief in werking treden op 31 Januari na de vervaldatum van de geldigheidsduur van mijn huidige pakket. Op 1 Februari, zal mijn forumpakket weer degraderen tot het gratis pakket en zullen er geen betalingen meer plaatsvinden via mijn Paypal account.

Opmerkingen

 • Als U reeds voor de komst van de pakketten sommige opties aangekocht had (verwijdering van advertenties, SSL certificaaat activatie,...), zal het forum daar rekening mee houden bij het berekenen van de pakket prijs waartoe deze opties ook behoren. Inderdaad, een terugstorting gelijk staand aan het betaalde bedrag, minus de tijd die reeds verstreken is, zal afgetrokken worden van het aankoop bedrag van het pakket.

  Zie voorbeeld:

 • Als U zich reeds op het Geavanceerd pakket had geabonneerd, zal het forum hier rekening mee houden bij het berekenen van de prijs voor het Premium pakket, als U besluit om te upgraden. Inderdaad, als U voor een jaarlijkse betaling kiest, zal van de prijs van het Premium pakket het equivalent van de tijd betaald voor het Geavanceerd pakket, maar nog niet verlopen is, afgetrokken worden. Als U kiest voor een maandelijkse betaling, zal deze terugstorting direct via credits plaatsvinden op het forum en daarmee het aantal beschikbare credits verhogen.

  Zie voorbeeld:

 • Met de pakketten, zullen alle geactiveerde opties dezelfde vervaldatum hebben, behalve voor de domein naam en de extra opslagruimte: als het pakket werd gekocht op 20 April 2018 met een eenmalige jaarlijkse betaling, zal de vervaldatum zijn op 20 April 2019. Alle opties zullen dezelfde vervaldatum hebben, zelfs als zij pas later geactiveerd zijn.

  Zie voorbeeld:

  Dit geldt voor alle opties, behalve voor de domein naam en de extra opslagruimte voor het Premium pakket:

  De aankoop van een domein naam is 'niet gratis' ingesloten in het Geavanceerd of Premium pakket. Deze pakketten [bgeven U het recht tot aankoop van een persoonlijke domein naam[/b] via Actieforum. Elke oprichter met een geldig pakket staat het dan vrij om een persoonlijke domein naam voor zijn forum te bestellen voor een meerprijs van 1200 credits.

  De aankoop van extra opslagruimte (die bovenop de 2 GB komt die al in het Premium pakket zit) is niet gratis in dit pakket. Inderdaad, als de 2 GB opslagruimte die reeds in het Premium pakket aanwezig is niet genoeg is, kan de oprichter van het forum de opslagruimte vergroten door extra schijfruimte te kopen om de bijlagen en afbeeldingen van de foto galerij van het forum op te kunnen bewaren, voor zolang hij wenst. Deze additionele GB zullen een vervaldatum hebben onafhankelijk van het huidige Premium pakket.
Laatst aangepast door Joost op ma 9 jul 2018 - 19:05; in totaal 15 keer bewerkt

Terug naar boven Terug naar beneden

Joost

Joost
Beheerder
Beheerder

Man
Berichten : 5606
Leeftijd : 31
Registratie : 31-08-07
Oprichter : Ja
Templates : Ja
CSS : Ja

1000 berichten of meer zijn als leuk gemarkeerd
Wanneer je 1000 of meer likes op je berichten krijgt
Lid sinds +15 jaar
U bent al meer dan 15 jaar lid
Medewerker award
Je verdient deze award als je medewerker bent van Actieforum
1000 berichten of meer gepost
Je hebt 1000 berichten of meer gepost
Feestdagen 2022
Fijne Feestdagen namens team Actieforum!

https://ondersteun.actieforum.com/

faroud heeft dit bericht gelezen
Joost is bedankt door de starter van dit topic.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum