Nederlands Ondersteuningsforum :
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Stappen om uw forum te migreren naar HTTPS

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Tutorial Stappen om uw forum te migreren naar HTTPS

Bericht van Joost vr 27 apr 2018 - 19:51

Stappen om uw forum te migreren naar HTTPS

       
Het migreren van een forum naar HTTPS vereist voorbereiding. Afhankelijk van forums, zal de migratie naar HTTPS min of meer eenvoudig zijn. De voornaamste taak van de admin is het updaten van de externe links (afbeeldingen, JavaScripts, CSS,...) om hen zodoende ook HTTPS te maken.

Hieronder, een handleiding en informatie van de te volgen stappen voor het migreren van HTTP naar HTTPS.

1. Wees U als eerste bewust van de migratie naar HTTPS effecten


Migreren van HTTP naar HTTPS biedt vele voordelen maar ook nadelen op elke website.

Voordelen van de HTTPS


 • Lichte toename in zoekmachine optimalisatie : Google zei dat HTTPS een bepalend en beslissend SEO criterium werd. Inderdaad, er is een lichte bonus voor een 'veilige' website sinds 2014.
 • Nadruk op veiligheid in de browsers : een groen "Veilig" label op Google Chrome verschijnt op uw forum wanneer HTTPS wordt gevoerd. HTTPS bevordert het vertrouwen van gebruikers in uw forum.
  ZIE VOORBEELD:
  Stappen om uw forum te migreren naar HTTPS Have-s11
 • HTTPS staat op het punt om een 'standaard' te worden : Het migreren van uw forum naar HTTPS verschaft U de mogelijkheid om de leiding te nemen bij mogelijke toekomstige updates. Bijvoorbeeld, Google Chrome ontkende het feit niet dat het "Niet veilig" label, nu nog grijs, waarschijnlijk rood gaat worden in de toekomst.

Nadeel van de HTTPS


 • Updaten van al uw links : zodat zij het groene "Veilig" label hebben, ELKE bron op elke pagina moet worden aangeroepen met HTTPS. In geval van een gemixte inhoud (HTTPS pagina met scripts aangeroepen met HTTP, bijvoorbeeld), zal het groene "Veilig" label niet worden vertoont in Google Chrome. Sommige andere browsers kunnen mogelijk een waarschuwing vertonen.

 • SEO : migreren van HTTP naar HTTPS staat gelijk aan een verandering van domein naam voor een zoekmachine. Op deze manier, kan de migratie enige tijd duren en verlies van status in de zoekresultaten van Google veroorzaken. Maar wees niet bang, dit is slechts tijdelijk.
 • Een reset van de 'social sharing tellers' : wanneer U uw forum migreert van HTTP naar HTTPS, zullen uw social media tellers worden gereset: likes, tweets, +1...

Dus, moet ik wel naar HTTPS migreren ? Dat is een persoonlijke keuze ! Misschien voelt U zich bezorgd over deze verandering, misschien ook niet. U moet de 'voors' en 'tegens' tegen elkaar afwegen om een besluit te kunnen vormen of U wilt migreren of niet.

Vergeet niet dat zelfs al was Google Chrome de meest gebruikte browser in 2016 het is niet de enige ! Kijk naar andere browsers (visuele waarschuwing, verenigbaarheid...), en speciaal op Firefox (Lees het artikel op Mozilla support).

2. Actieforum's rol in de forum migratie naar HTTPS


Als U een verzoek tot activatie van het SSL certificaat indient op uw forum, worden al deze veranderingen automatisch gemaakt door Actieforum:
 • Opzetten van een geldig SSL certificaat op uw forum
 • 301 doorverwijzing van alle HTTP pagina's naar HTTPS pagina's, upgraden van de canonical tag, interne links en sitemap links.
 • Automatische upgrade van alle basis bronnen van Actieforum en enkele externe links gerelateerd aan bekende services.

Bekijk de lijst van automatisch geupdated HTTPS bronnen door ACTIEFORUM:
ahlamontada.
archive-host.com
facebook.
foroactivo.
forum2x2.
forumactif.
forumeiros.
forumgratuit.
forumieren.
forumotion.
gyazo.com
hitsk.in
hostingpics.net
i.imgur.com
illiweb.com
im.all-up.com
imgfast.net
imgup.net
imgur.com
ipgetinfo.com
photobucket.com
postimg.org
redcdn.net
servimg.com
zupimages.net
Dankzij deze automatische acties, kunt U uw Actieforum forum van HTTP naar HTTPS eenvoudig migreren. Hoewel, U heeft nog wel wat modificaties te doen aan uw kant.

3. Admin's rol in de forum migratie naar HTTPS


Om de migratie naar HTTPS succesvol te laten verlopen, moet de admin zelf ook veranderingen maken op zijn forum. De taak is niet moeilijk, maar kan weinig of meer tijd kosten afhankelijk van het forum.

Het voornaamste doel is om het groene "Veilig" label te vertonen op alle nieuwe pagina's van het forum en op de overgrote meerderheid van de oude pagina's. Desalniettemin, 100% van uw pagina's met het groene "Veilig" label hebben, is erg complex vanwege de gemixte inhoud die een discussie forum vertoont.

Dan, zijn hier de te volgen stappen om succesvol uw forum te migreren naar HTTPS:

Update gepersonaliseerde bronnen


Dit zijn de bronnen die U heeft toegevoegd aan uw forum om aan te passen of te personaliseren: scripts, afbeeldingen, bezoekers teller, etc. Deze moeten allemaal aangeroepen worden in HTTPS om het groene slotje te kunnen tonen.

Bedenk dat Actieforum U de optie geeft om automatisch alle basis bronnen van uw forum aan te roepen in HTTPS. Deze optie is beschikbaar voor de admin wanneer het SSL certificaat is geactiveerd op zijn forum. Als U de wissel van uw forum bronnen naar HTTPS wilt automatiseren, ga dan naar de volgende stap: "3.2. Activeer SSL certificaat om het forum te switchen naar HTTPS"). Anders, lees de spoiler voor de handmatige manier.

BEKIJK ONS ADVIES OM HANDMATIG DE BRONNEN VAN UW FORUM TE SWITCHEN NAAR HTTPS:
U heeft besloten om de switch van bronnen naar HTTPS niet te automatiseren? Uw taak bestaat uit het vinden en handmatig updaten van de gebruikersspecifieke bronnen HTTP en ze te vervangen door het equivalent in HTTPS als die bestaan, om gemixte inhouds problemen te voorkomen.

Hoofd bronnen zijn:
Code:Select Content
 1. < img > (src attribute)
 2. < script > (src attribute)
 3. < link > (href attribute) (CSS)
 4. { background:url () (in CSS)
 5. < audio > (src attribute)
 6. < video > (src attribute)
 7. < iframe > (src attribute)
Dit zijn de te volgen stappen:

 1. Om een gebruikersspecifieke bron te updaten, moet U de URL kopiëren en plakken in uw browser.
 2. Dan vervangt U de http:// door https:// om te checken of dat de bron ook daadwerkelijk beschikbaar is in HTPPS
 3. Als deze beschikbaar is in HTTPS, vervangt U het adres in HTTP door degene in HTTPS.
 4. Zo niet, dan is de te nemen actie afhankelijk van de bron. Als het een script is, moet U deze zelf hosten op uw forum. Als het een afbeelding is, kunt U deze hosten op Servimg die totaal compatible is met HTTPS.


ZIE VOORBEELD:
Voor deze externe bron genaamd HTTP bijvoorbeeld:
Code:Select Content
 1. href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Ubuntu+Mono' rel='stylesheet' type='text/css' />
Het adres van de bronnen zal worden vervangen door het equivalent in HTTPS:
Code:Select Content
 1. href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Ubuntu+Mono' rel='stylesheet' type='text/css' />
Om U te helpen externe bronnen te vinden die U mogelijk toegevoegd hebt op uw forum, is hier een onvolledige lijst van de voornaamste pagina's die U dient te verifiëren:
 1. Ga naar uw beheerderspaneel en kijk naar uw templates, CSS, favicon, afbeeldingen, persoonlijke widgets, externe scripts, ... om HTTP links te vinden.
 2. Ga naar de indexpagina van uw forum en open de homepage, een categorie, een subforum en een topic. Bekijk dan de paginabron ("Ctrl U" op uw keyboard) en zoek naar HTTP links.

Samenvattend: Gemixte inhoud problemen worden veroorzaakt door een niet 'veilige' bron (wiens adres in HTTP is) aangeroepen door een 'veilige' HTTPS page. Door de gemixte inhoud kan het groene "Veilig" label op Google Chrome niet worden weergegeven. Op Firefox, zult U een groen slotje zien met een grijs waarschuwingsteken.

Activeer SSL certificaat om uw forum te migreren naar HTTPS


Het SSL certificaat voor een Actieforum forum is een optie die in de Stappen om uw forum te migreren naar HTTPS Geavan14 en Stappen om uw forum te migreren naar HTTPS Premiu12 Actieforum pakketten zitten. Very Happy

Zo gauw als uw forum voorzien is van het Geavanceerd of het Premium pakket, heeft U de mogelijkheid om de installatie te bestellen van een SSL certificaat om het nog veiliger te maken, zonder extra kosten.

Ga naar:
Beheerderspaneel Overige Credits beheer - Samenvatting & Beheer

In de "Het inschakelen van de SSL Certificaat (HTTPS)" sectie, klik op de "Bewerken" knop om de installatie van uw certificaat te bestellen.
Deze optie is nu ook mogelijk als U een externe domein naam heeft geconfigureerd voor uw forum.

Stappen om uw forum te migreren naar HTTPS Ssl_be10

Dan klikt U op de "Installeer SSL Certificaat" knop:

Stappen om uw forum te migreren naar HTTPS Ssl210

Installeren en activeren van een SSL certificaat kan tot 96 uur duren.

Vanaf dat moment, is het SSL certificaat van uw forum geïnstalleerd en zal actief blijven tijdens de gehele geldigheids periode van uw huidige pakket (maandelijks of jaarlijks). Aan het eind van de geldigheids periode van uw pakket, zal uw forum niet langer via HTTPS bereikbaar zijn.

In alle gevallen, zo snel als uw forum's SSL certificaat is geactiveerd, is zijn status geupdated in het Samenvatting & Beheer gedeelte van uw forum's opties:

Stappen om uw forum te migreren naar HTTPS Ssl310

Om een algemeen overzicht te geven, hier is het exacte proces:

 1. Uw forum is in HTTP modus en U wilt het beveiligen door te migreren naar HTTPS modus
 2. U abonneert zich, indien niet reeds gedaan, op een Geavanceerd of Premium pakket
 3. U bestelt de installatie van het SSL certificaat via Credits beheer > Credits uitgeven > SSL Certificaat
 4. Het SSL certificaat is geactiveerd op uw forum. U kunt deze aankondiging zien "Het SSL certificaat voor uw forum is actief . Het vervalt in : XXX Dagen" in de "Activeer het SSL Certificaat (HTTPS)" gedeelte. Let erop dat het activeren tot 4 dagen kan duren.
 5. Dan verschijnt er een nieuw blok genaamd "Configureer het HTTPS protocol" eronder. Hier kunt U het protocol voor uw forum configureren met uw eigen keuzes.
 6. In dit zelfde blok, de optie "Forum protocol" kunt U kiezen of U een HTTP of HTTPS forum wilt.
 7. Als U het HTTP behoudt is het alsof U het SSL Certificaat nooit geïnstalleerd heeft. Als U switcht naar HTTPS, wordt het certificaat toegepast op al uw forum URL's en zet deze om naar HTTPS.
 8. Uw forum is nu in HTTPS modus en beveiligd !

ZIE UITLEG:
Stappen om uw forum te migreren naar HTTPS Forum-10
Ruwweg, het hebben van een SSL certificaat ontsluit de mogelijkheid om HTTPS url te gebruiken, maar U bent niet verplicht om HTTPS als basis protocol te gebruiken. Het blijft de keus van een admin om de HTTPS te activeren of niet via de optie 'Forum protocol".

BELANGRIJKE MEDEDELING: De SSL certificaat optie is beschikbaar op alle Actieforum forums met of zonder gepersonaliseerde domein naam aangekocht via de Actieforum service. Het is nu ook mogelijk om een SSL certificaat te installeren op een forum met een externe domein naam (CNAME) !

Test uw "nieuwe" HTTPS forum


Als uw forum eenmaal in HTTPS is, vergeet dan niet om goed rond te kijken om te verifiëren dat alles goed verloopt. Denk eraan om te kijken naar eventueel gemixte inhoud problemen.

Sommmige services, gratis of betaald, permiteren om na te gaan of uw pagina's in HTTPS zijn en om eventuele problemen te vinden. Zie dit voorbeeld met een online service: www.whynopadlock.com en een software: httpsChecker.

Webmaster tools upgraden


Switchen naar HTTPS vereist ook het upgraden van sommige webmaster tools. De laatste stap is uw HTTPS forum toevoegen op Google Webmaster Tools and BING Webmaster Tools, vooral om toegang te blijven behouden tot uw forum gegevens.

Deze actie zorgt er ook voor dat het in consideratie nemen van de switch naar HTTPS wat sneller kan verlopen.

Tenslotte, als U problemen ervaart, dan is Actieforum ondersteuning hier om U te helpen gedurende het proces. Twijfel niet om hierover een topic te openen in De speciale sectie o.a. voor de migratie naar HTTPS.

Actieforum Staff king
       


Laatst aangepast door Joost op ma 9 jul 2018 - 19:07; in totaal 1 keer bewerkt

Terug naar boven Terug naar beneden

Joost

Joost
Beheerder
Beheerder

Man
Berichten : 5606
Leeftijd : 31
Registratie : 31-08-07
Oprichter : Ja
Templates : Ja
CSS : Ja

1000 berichten of meer zijn als leuk gemarkeerd
Wanneer je 1000 of meer likes op je berichten krijgt
Lid sinds +15 jaar
U bent al meer dan 15 jaar lid
Medewerker award
Je verdient deze award als je medewerker bent van Actieforum
1000 berichten of meer gepost
Je hebt 1000 berichten of meer gepost
Feestdagen 2022
Fijne Feestdagen namens team Actieforum!

https://ondersteun.actieforum.com/Joost is bedankt door de starter van dit topic.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum