Informatie over nieuwe veilige verbindings protocol standaarden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Belangrijke informatie Informatie over nieuwe veilige verbindings protocol standaarden

Bericht van Joost op za 7 jan 2017 - 18:40

Informatie over nieuwe veilige verbindings protocol standaarden

Hallo iedereen,

Sinds 2016 heeft Google besloten om de overgang naar een veiliger web te versnellen door een HTTPS standaard in te stellen. Dit is goed nieuws voor de gebruikers van het internet, maar het is technisch gezien vrij ingewikkeld
om door te voeren voor de grotere diensten als Actieforum!

Google Chrome zal een waarschuwing tonen voor HTTP-pagina's


Sinds januari 2017 kan de Google Chrome browser (versie 56) een melding omtrent beveiliging tonen op pagina's met een HTTP-protocol, waarop een veld voor een wachtwoord is te vinden. Deze melding zal een onopvallende indicatie zijn met de boodschap 'Niet veilig' welke getoond zal worden in de adresbalk. Zo zal het eruit gaan zien:Welk effect heeft dit op forums van Actieforum?


Op de discussie fora moeten gebruikers inloggen door hun gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Deze melding zal niet getoond worden op alle pagina's met een HTTP-protocol, maar alleen die waarbij een wachtwoordveld getoond wordt.

Voor de Actieforum forums kan dit plaatsvinden op de pagina's die je vragen een wachtwoord in te voeren (Login widget, het snelle login scherm, ...).

Wees niet bang, deze melding betekent niet dat je forum niet beveiligd is. Het is een eenvoudige indicatie, afkomstig van de nieuwe standaarden die zijn ingesteld bij het gebruik van een veilig verbindings protocol tussen de server waarop jouw forum draait en je webbrowser.

Het HTTPS protocol zal snel beschikbaar zijn voor forums van Actieforum


Ondanks dat het niet verplicht is om dit nieuwe protocol over te nemen, is de beste oplossing - één die binnenkort beschikbaar zal zijn op alle fora - de mogelijkheid om je forum in de 'HTTPS-modus' te zetten. Naast het geven van een beveiligde omgeving voor je leden, krijgt je forum ook de indicatie 'Veilig'  

Desalniettemin, let op dat de volledige overgang van je forum naar de 'HTTPS-modus' enkele aanpassingen in de templates vereist. Alle hulpmiddelen (afbeeldingen, JS, CSS, externe diensten, ...) moeten in de 'HTTPS-modus' worden opgeroepen. Anders wordt je forum niet als 'Veilig' beschouwd.

Hoe dan ook, we houden je op de hoogte met meer informatie hierover zodra al onze technische modificaties voor je klaar staan.

Met vriendelijke groeten,

ActieForumLaatst aangepast door Joost op zo 8 jan 2017 - 15:23; in totaal 1 keer bewerkt   Veel Voorkomende Problemen | Forum Gereedschap | Tutorials | Skin Aanvraag | Forum Promotie Goedkeuring | Wachtwoord Hoofd-Beheerder kwijt? | Geen ondersteuning via PM | Ondersteuningsvraag opgelost? Markeer je topic dan met het icoon
Joost

Joost
Beheerder
Beheerder

Man Aantal berichten : 4438
Geboortedatum : 23-10-91
Leeftijd : 27
Taal : Nederlands
Locatie : Nederland
Registratiedatum : 31-08-07
Oprichter van het forum : Ja
Templates gewijzigd : Ja
CSS : Ja

Profiel bekijken https://ondersteun.actieforum.com/
Joost is bedankt door de starter van dit topic.

Belangrijke informatie Re: Informatie over nieuwe veilige verbindings protocol standaarden

Bericht van Liesbeth* op zo 8 jan 2017 - 9:09

Dank je wel durf nu dus met een gerust hart weer Chrome te gebruiken.
Was alweer terug op IE omdat ik dacht dat er niks meer veilig was/is.   Veel Voorkomende Problemen | Forum Gereedschap | Tutorials | Skin Aanvraag | Forum Promotie Goedkeuring | Wachtwoord Hoofd-Beheerder kwijt? | Geen ondersteuning via PM | Ondersteuningsvraag opgelost? Markeer je topic dan met het icoon
Liesbeth*

Liesbeth*
Globaal Moderator
Globaal Moderator

Vrouw Aantal berichten : 794
Geboortedatum : 09-11-54
Leeftijd : 64
Taal : Nederlands
Locatie : Oosten
Registratiedatum : 13-06-13
Oprichter van het forum : Ja
Templates gewijzigd : Ja
CSS : Nee

Profiel bekijken http://pspparadise.actieforum.com/forum http://tubeparadise.actieforum.com/forum
Liesbeth* is bedankt door de starter van dit topic.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum