2 Vragen; Homepage + sidebar

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

2 Vragen; Homepage + sidebar

Bericht van Pixielisje op wo 30 apr 2014 - 16:47

Hey!

Ik maak maar gelijk één topic aan voor twee vragen omdat mij dat handiger lijkt.

Vraag één; Ik zou graag (zoals op dit forum hier te zien is bijvoorbeeld: http://serigala.actieforum.com/forum) een sidebar met widgets maken. Ook op warriorcatsnl.com hebben ze dit. Ik dacht dat je dit kon doen dus widgets aan de zijkant van je forum te zetten, maar hoe krijg je ze dan zo mooi in een gecodeerd kadertje?

Vreaag twee; http://serigala.actieforum.com/ <= dit forum vind ik echt een hele mooie homepagina hebben en ik zou graag ook zoiets hebben! Niet exact hetzelfde natuurlijk, dat is enkel na-apen, maar hoe doe ik dit en hoe krijg ik het ook zo mooi? Kan iemand me daarbij helpen? Ik heb namelijk al zo'n tutorial van hier geprobeerd, maar dat is me nog nooit gelukt!

Groetjes, alvast bedankt om te antwoorden.

Pixielisje
Nieuw Forumlid

Aantal berichten : 31
Registratiedatum : 12-05-12

Profiel bekijken http://eternal.actieforum.com/
Pixielisje is bedankt door de starter van dit topic.

Re: 2 Vragen; Homepage + sidebar

Bericht van 10spetter10 op do 1 mei 2014 - 11:22

  1. Je zou dit op verschillende manieren kunnen doen maar de makkelijkste is volgens mij je widgets in te stellen met de instelling 'use a table' op ja. Deze tabel kan je dan beginnen opmaken dmv css.
    Wil je echt zelf iets maken dan kan je beginnen met html een soort van template te maken die je dan gebruikt. Als je hierbij hulp nodig hebt moet je dit maar laten weten. Wink

  2. Voor de slider staat er een tutorial op het ondersteuningsforum: https://ondersteun.actieforum.com/t3920-tutorial-nivo-slider
    Hier zijn regelmatig problemen mee dus als je er niet verder mee kan zeg je dit maar. Verder wordt gewoon de 'portaal beheer' gebruikt die je in het beheerderspaneel vind.

    Beheerderspaneel Modules Portal & Widgets Portaal beheer

    Hier heb je een portalenlijst naast iedere pagina staan er een drie linken. Wanneer je voor 'structure' kiest krijg je ongeveer dezelfde opstelling als de widgetbar te zien. Hier kan je kiezen om de breedte van de rijen aan te passen. Als je maar twee rijen wilt maak je dus eentje 0px breed. Verder kan je weer met html vakken maken en deze op zijn plaats slepen zoals je bij de widgets zou doen. Ook hier weer, als je problemen hebt met de html zeg het dan maar.
avatar

10spetter10
Medaille Forumlid

Man Aantal berichten : 1267
Geboortedatum : 21-04-97
Leeftijd : 21
Taal : Nederlands
Locatie : België
Registratiedatum : 08-07-12
Oprichter van het forum : Ja
Templates gewijzigd : Ja
CSS : Ja

Profiel bekijken
10spetter10 is bedankt door de starter van dit topic.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum