Nederlands Ondersteuningsforum :
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert?

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

  • 0

Tutorial Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert?

Bericht van Joost ma 25 jan 2021 - 20:43

Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert?Het is op alle Actieforums mogelijk om te zoeken en GIF's toe te voegen aan berichten via een knop in de editor. Met deze functie kan de gemeenschap deze zeer populaire media gebruiken en zo de discussies tussen leden van het forum verrijken. De GIF's worden aangeboden door de GIPHY-service.


Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert? Giphy-15


U kunt deze optie activeren in uw Beheerderspaneel, in Algemeen> Berichten en emails> Configuratie> GIF's toestaan (via GIPHY), door een GIPHY API-sleutel in te voeren die eerder is aangemaakt op de GIPHY-website.

In deze zelfstudie leggen we uit hoe u uw GIPHY API-sleutel kunt krijgen, welke essentieel is voor het activeren van deze functie. Deze operatie duurt niet langer dan 3 minuten. Merk op dat u dezelfde GIPHY API-sleutel kunt gebruiken voor al uw forums.

Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert?1.1 Open de link https://developers.giphy.com/dashboard en creëer uw account door te klikken op Join GIPHY.

1.2 Creëer een APP door te klikken op Create an App > Select API (zie de screenshots hieronder). Vergeet niet te valideren met de knop "Next step":

Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert? Giphy-13
Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert? Giphy-12

1.3 Voer een naam in (bijv. de naam van uw forum) en een korte beschrijving.

Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert? Giphy-11

1.4 Dat is alles, u heeft nu uw API-sleutel!

Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert? Image10


Het enige dat u hoeft te doen, is het kopiëren en hier Beheerderspaneel> Algemeen> Berichten en e-mails> Configuratie> GIF's toestaan (via GIPHY) te plakken of in te vullen

Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert? Giphy-10


Hoe u uw bètasleutel gratis kunt upgraden naar productie, in geval van veel verkeer ?Wanneer u een app maakt, ontvangt u een bètasleutel met beperkt bereik. Deze bèta-API-sleutel is beperkt tot maximaal 42 zoekopdrachten per uur en 1000 zoekopdrachten per dag. Voor de meeste van uw forums is dit meer dan voldoende.

Hoewel, voor forums met een hoge activiteit kan het echter interessant zijn om deze limieten te verhogen en over te schakelen naar de "productie" versie.

Geen paniek, deze versie is ook 100% gratis, maar vereist wel een kleine update. Inderdaad, u moet uw app ter validatie indienen bij het GIPHY-team.

Om dit te doen, opent u d link https://developers.giphy.com/dashboard en volgt de stappen Get started > Create an APP. Kies de app die u wilt upgraden en klik op Upgrade to production.

U moet een formulier invullen waarmee het GIPHY-team ervoor kan zorgen dat uw voltooide app voldoet aan de merkrichtlijnen en de IPHY API-term.

Zie screenshots:
Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert? Form-e10

Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert? Form-e11

GIPHY vraagt om bij dit formulier een korte video (max. 25 MB) te voegen die uw app in actie laat zien. Deze video moet het gebruik van hun service in de editor laten zien, evenals de aanwezigheid van de 'Powered by GIPHY'-attributietekens. Simpel gezegd, u hoeft alleen maar binnen 10 seconden het zoeken en invoegen van een GIF in een bericht op te nemen.

Hoe maakt u de video om uw app in te dienen bij GIPHY en uw API-sleutel in de productiemodus te zetten?Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert? 121910
   Veel Voorkomende Problemen | Forum Gereedschap | Tutorials | Skin Aanvraag | Forum Promotie Goedkeuring | Wachtwoord Hoofd-Beheerder kwijt? | Geen ondersteuning via PM | Ondersteuningsvraag opgelost? Markeer je topic dan met het icoon Hoe u uw GIPHY API-sleutel krijgt en de GIF's in de editor activeert? 210610

Terug naar boven Terug naar beneden

Joost

Joost
Beheerder
Beheerder

Man
Aantal berichten : 4993
Leeftijd : 29
Registratiedatum : 31-08-07
Oprichter van het forum : Ja
Templates gewijzigd : Ja
CSS : Ja

https://ondersteun.actieforum.com/

TonnyKamper heeft dit bericht gelezenJoost is bedankt door de starter van dit topic.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum