Nederlands Ondersteuningsforum :
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Het belang van het geheimhouden van de e-mail van de oprichter

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Tutorial Het belang van het geheimhouden van de e-mail van de oprichter

Bericht van TonnyKamper zo 9 sep 2018 - 17:44

Houdt het oprichters e-mailadres altijd geheim

Hallo,

ik ben hier om onrustgevende geruchten over onveiligheid te stoppen! Forums van Actieforum zijn perfect beveiligd en hebben niets anders nodig dan een beetje waakzaamheid van jouw kant.

Want al kunnen wij de perfecte technische beveiliging van onze forums garanderen, dan nog kunnen we niet voorkomen dat jij fouten maakt die kunnen worden gebruikt door kwaadwillende personen.
Maar houd er rekening mee dat je in elk geval op onze hulp kunt rekenen om jouw forum, verloren of beschadigd, hetzij opzettelijk of per abuis, te herstellen ...  Smile

1. Een gebrek aan waakzaamheid


In de meeste gevallen is de "hack" slechts een truc waarmee de pseudo-dief de wachtwoorden van een forum weet te ontfutselen, toe te passen en illegaal de controle overneemt. Deze overname gaat in 99% van de gevallen doordat ze de e-mail van de oprichter van het forum in handen te krijgen. Zodra ze dit weten installeren ze een besturingselement op de e-mail, is dit het geval dan nemen we twee gevallen waar:


 1. De dief zal het forum vernietigen door een heleboel dingen te verwijderen om het te vervormen en leeg te maken, of zelfs volledig te verwijderen. Dit is vaak het geval als wraak op de Admin van de "hacker" ... De dief verdwijnt dan en blijft anoniem.
 2. De dief vervormt het forum volledig door zijn stijl, thema en persoonlijke signatuur in te voegen : dit is het geval van een kleine kwaadwillende, die dit doet voor puur plezier om ​​naam te maken. In dit geval zijn ze er trots op hun handtekening achter te laten op het forum.

  Of het nu in het eerste of in het tweede geval is, het proces is hetzelfde. De dief weet het eerste e-mailadres van het forum op verschillende manieren te bemachtigen:
  - Admins gebruiken hun persoonlijke e-mailadres, MSN contact e-mailadres, en ... als een basis e-mailadres.
  - Het e-mailadres voor beheerderscontact op het forum is hetzelfde als het e-mailadres van de oprichter.
  - De e-mail van de nieuwsbrief is hetzelfde als de e-mail van de oprichter enz.

2. Als het oprichtende e-mailadres eenmaal bekend is bij de dief • Of hij gebruikt software waarvan bekend is dat deze de beveiliging afbuigt en deze mailboxen opent (dit is het geval voor Hotmail, MSN ... enz., Die gemakkelijk buiten bereik is) en eenmaal de controle over de verkregen mail, gaat hij naar het forum en vraagt ​​hij eenvoudig een nieuw wachtwoord aan via "Ik ben mijn wachtwoord vergeten" en het forum stuurt hem in de mailbox die nu onder zijn controle is, een nieuw wachtwoord toe ( Tip: Om dit te voorkomen schakel altijd de wachtwoordretourfunctie uit! )

 • Of, de stoutmoedigen, komen hier en vragen de medewerkers van Actieforum via dit ondersteuningsforum hen een nieuw wachtwoord te verstrekken, door de forum-URL, de oprichtingsmail te verstrekken en te doen alsof hij de stichter is die zijn wachtwoord kwijt is. ( Goed om te weten: Dit gebeurt maar zelden en het is om deze reden dat we bij twijfel nooit een nieuw wachtwoord verstrekken, noch in gevallen waarin een oprichter ons verschillende e-mails geeft en ons vraagt ​​om de juiste te kiezen! )

Dus zoals je ziet, is de hack slechts een truc die is gebaseerd op de basis e-mail van het forum. Het beschermen van jouw oprichters e-mailadres en het "verbieden van de terugkeer van een nieuw wachtwoord voor beheerders en moderators van het forum" garandeert de veiligheid ervan. Ga hiervoor naar:
Beheerderspaneel Algemeen Veilgheid - Beveiliging Administratie
Het belang van het geheimhouden van de e-mail van de oprichter Uitsch10


Vergeet niet dat onze forums zoals ze bij u worden afgeleverd, volkomen veilig zijn! Het hacken komt vaak voort uit een gebrek aan waakzaamheid van leden. Maar in elk geval, weet dat we je forum kunnen repareren en het in zijn oorspronkelijke staat herstellen. Dus hoe eerder we gewaarschuwd worden, hoe effectiever onze actie zal zijn ...  Wink

Terug naar boven Terug naar beneden

TonnyKamper

TonnyKamper
Globaal Moderator
Globaal Moderator

Vrouw
Aantal berichten : 1157
Leeftijd : 66
Registratiedatum : 15-02-15
Oprichter van het forum : Ja
Templates gewijzigd : Ja
CSS : Ja

http://punt.forumactie.com/


TonnyKamper is bedankt door de starter van dit topic.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum