Hoe importeert u uw externe forum?

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Tutorial Hoe importeert u uw externe forum?

Bericht van Joost op di 5 aug 2014 - 16:22

Hoe importeert u uw externe forum?
Belangrijk: Gelieve te lezen!
Het importeren van uw externe forum is op dit moment alleen mogelijk via onze zuster-organisaties Forumotion (de Engelstalige forumhost) en Forumactif (de Franstalige forumhost) !!! Hieronder ziet u de te nemen stappen!

U zult al snel lid zijn van Forumotion
Forumotion is een van de grootste gratis forumhosts op internet. Zij geven de beste forum service om uw online community te laten bloeien. Met duizenden actieve fora is Forumotion een van de grootste in de forumsector. Op Forumotion profiteert elk forum van veel nieuwe en gratis funties: gratis forum hosting, ongelimiteerde sub-fora, functionaliteiten om discussies te beheren, RPG functies, aangepaste domeinnaam, gratis forum skins, het maken van avatars, etc. U kunt op elk moment uw forum-versie veranderen: PhpBB3, PunBB of Invision. Als er een probleem is, kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht op het Ondersteuningsforum. Als u uw externe forum op Forumotion wilt importeren, hoeft u maar 4 stappen te volgen.
Dit proces is helemaal gratis!

Aarzel niet om contact op te nemen met het ondersteuningsteam. Zij zijn beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden.STAP 1: U heeft een zelf-gehost forum (phpBB, Invision of PunBB)
Zelf-hosting houdt in dat u een forum host op uw eigen server of via een provider die u toegang heeft verschaft tot de database. In dat geval moet de beheerder alle scripts op zijn/haar forum installeren, de database configureren, de SEO regels kennen,... voordat het forum wordt gebruikt. In geval van problemen moet de beheerder technische kennis hebben. Dat is waarom Forumotion u de kans geeft uw database te dupliceren om u het leven gemakkelijker te maken, zonder stress en kosten.
- Geen stress: Het technische team geeft zekerheid voor de werking, het onderhoud, backups en nieuwe opties van uw forum.
- Geen kosten: Zodra uw forum bij hen is gehost, is de service helemaal gratis ongeacht de grootte, het aantal onderwerpen, het aantal leden van uw forum...
Veel grote fora hebben hun forum al geimporteerd naar Forumotion. Waarom u niet?

STAP 2: Krijg de gegevens van uw database

Om gegevens van uw forum database (PhpBB, Invision, PunBB) te krijgen, hoeft u alleen in te loggen op uw web beheer programma voor de MySQL database. In ons voorbeeld werken we met phpMyAdmin, een van de meest populaire interfaces voor het beheren van een mySQL database op een PHP server. Veel hosts, gratis of betaald, bieden u dit.

Log in bij uw MySQL interface:


In de lijst kiest u de forum database die u wilt importeren naar Forumotion (in dit voorbeeld PhpBB), klik dan op “Export”:

Daarna komt u op de export database pagina:
1- selecteer de “custom” optie om alle opties te kunnen zien
2- Selecteer alle databases
3- Selecteer “zipped” compression


Klik tenslotte op "GO"


U moet het bestand op uw computer zetten. (In dit voorbeeld is de bestandsnaam phpbb3.sql.zip)
Dit bestand zult u beschikbaar moeten stellen aan Forumotion.

Waarschuwing: Zodra het exporteren begint, wordt alle daarna toegevoegde nieuwe informatie op het forum (onderwerpen, berichten, leden...) niet geïmporteerd op het nieuwe Forumotion forum. Daarom moet u uw externe forum sluiten voor onderhoud.

STAP 3: Maak nu uw Forumotion forum
Zodra u uw forum database heeft, kunt u uw forum aan gaan maken en hen uw importeerverzoek sturen via het importeerformulier. Dit formulier is beschikbaar in de laatste stap van het aanmaken van uw forum. Niets is makkelijker!!!! Maak uw Forumotion forum: HIER

STAP 4: Stuur uw importeerverzoek naar Forumotion
Het proces is simpel. U hoeft alleen het importeerformulier in te vullen dat bij de laatste stap van het maken van een forum wordt gegeven.


Op de laatste pagina voor het maken van een forum heeft u de optie om uw externe forum te importeren naar Forumotion:


Zodra u op “JA” heeft geklikt, verschijnt het formulier:
1- Uw emailadres: Dit emailadres is het adres dat u gebruikt voor het maken van uw Forumotion forum. Dit adres moet geldig zijn, zodat het Forumotion team u makkelijk kan bereiken.
2- De URL van uw vorige forum die u wilt importeren op Forumotion: Deze URL moet beschikbaar zijn op het web. Het team moet kunnen controleren of het forum de algemene voorwaarden niet schendt.
3- Reacties en vragen: Dit deel is niet verplicht, maar geeft u de mogelijkheid om commentaar te geven. Dan upload u het database bestand:
Het uploadproces kan minuten tot uren duren, afhankelijk van de grootte van uw database

Zodra de database naar Forumotion is verstuurd, krijgt u een bevestigings-email. Het nieuwe forum zal zo snel mogelijk beschikbaar zijn met alle data (binnen 48 uur afhankelijk van de database grootte!). Op dit moment hoeft u niets meer te doen. Het team zal contact met u opnemen via het emailadres dat u heeft opgegeven. Als u vragen, twijfels of andere opmerkingen heeft, kunt u een email naar het importeerteam sturen (De contact informatie is beschikbaar in de bevestigings-email )
Ze kijken ernaar uit om u te verwelkomen!


Team Forumotion   Veel Voorkomende Problemen | Forum Gereedschap | Tutorials | Skin Aanvraag | Forum Promotie Goedkeuring | Wachtwoord Hoofd-Beheerder kwijt? | Geen ondersteuning via PM | Ondersteuningsvraag opgelost? Markeer je topic dan met het icoon
Joost

Joost
Beheerder
Beheerder

Man Aantal berichten : 4440
Geboortedatum : 23-10-91
Leeftijd : 27
Taal : Nederlands
Locatie : Nederland
Registratiedatum : 31-08-07
Oprichter van het forum : Ja
Templates gewijzigd : Ja
CSS : Ja

Profiel bekijken https://ondersteun.actieforum.com/
Joost is bedankt door de starter van dit topic.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum