Nederlands Ondersteuningsforum :
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Verschillende manieren om je forum te promoten!

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Suggestie Verschillende manieren om je forum te promoten!

Bericht van Job op vr 18 jan 2013 - 19:30

Verschillende manieren om je forum te promoten!


Het promoten van je forum, een van de meest belangrijke dingen om te doen. Zonder een bekend forum, geen leden. Gelukkig heeft Actieforum verschillende ingebouwde manieren in huis om je forum te promoten.
Hier beneden staat een lijst met opties die je kunt gebruiken om je forum te promoten. Vrijwel alles is gratis, de opties die geld kosten zal ik voor je apart zetten.

Gratis optie’s om te adverteren/promoten
1. Maak gebruik van de leden op je forum! Wees niet bang hen te vragen om reclame te maken! Maak bijvoorbeeld een topic aan in een populair gedeelte van je forum, en geef ze tips hoe ze het forum kunnen helpen. Vraag ze om suggesties, voor hulp. Je leden zijn een geweldige bron voor het beste idee van adverteren. Als ze je site leuk vinden, zullen ze je helpen!

2. Social Network sites zijn een geweldige manier om gratis te adverteren. Heb je Facebook/Twitter/Myspace/etc? Voeg een banneer toe, een link, plaats een beschrijving, het is jouw profiel, en jij kunt het gebruiken hoe jij dat wilt! (Vergeet natuurlijk niet je leden om je Facebook-pagina een duimpje omhoog te geven, of je Twitter-profiel te gaan volgen!)

3. MSN. Onder je MSN-naam staat een klein stukje ruimte voor een persoonlijk bericht. Voeg je site-url toe en vraag je leden om dat ook te doen!

4. Zoek andere sites/fora die over het zelfde onderwerp gaan als die van jou. Als leden op die site accounts hebben op bijvoorbeeld Facebook/MSN, voeg ze aan de jouwe toe! Besteed een klein beetje tijd aan bijvoorbeeld chatten met hun, en vervolgens kun je ze uitnodigen op je forum. Ga NOOIT mensen toevoegen en ze vervolgens spammen! Dit word NOOIT op prijs gesteld, en geeft je een slechte reputatie!

5. Startpagina’s. Op het internet zijn veel startpagina’s te vinden, waar veel links over (vrijwel altijd) hetzelfde onderwerp gaan. Voeg je site aan deze Startpagina’s toe! Zodra er naar jouw site gelinkt wordt, zul je hoger in Google/Yahoo komen te staan! (Zie hiervoor ook 6.: Linkpartners)

6. Linkpartners. Voeg je URL toe aan sites met hetzelfde thema als jouw site. Stel je hebt een Harry Potter website: Je kunt proberen op Google te zoeken naar ‘Harry Potter fora’. Je zult snel genoeg een aantal fora vinden over hetzelfde onderwerp als jou. Je kunt contact met een van die fora opnemen, en vervolgens overleggen over een linkpartnerschap. Dit houdt simpelweg in: Jij plaatst een link naar zijn/haar forum op jouw site, en hij/zij doet hetzelfde, maar dan andersom! Zo kom je hoger in Google te staan.

7. Handtekeningen en E-mail advertenties. Voeg je link toe aan handtekeningen waar je dat ook maar kunt doen, zolang je maar niet de regels breekt. Ook wanneer de site waarop je het plaatst niet hetzelfde thema heeft als jou: Probeer het gewoon! Je weet maar nooit. Je kunt dit ook doen door je URL toe te voegen in handtekeningen onder al je e-mails. De meeste emailproviders (Gmail, Hotmail) ondersteunen dit. Je kunt bij opties/instellingen een automatische handtekening zetten. Voeg je site toe!

8. Je site toevoegen aan Google/Yahoo/MSN/Ask etc. Je site toevoegen aan zoekmachines is vrijwel altijd gratis.

Betaald adverteren

1. Google AdWords/Yahoo Advertising. Dit is gesponsord adverteren, wat inhoud dat je link boven de Google/Yahoo resultaten komt te staan. Je kunt je budget instellen en je advertenties naar eigen smaak aanpassen. Maar kijk uit: Je keywords (sleutelwoorden, meta-tags) zijn enorm belangrijk. Kies ze zorgvuldig uit, of je advertentie zal niet snel werken.

2. Adverteer op sites met een thema wat vrijwel hetzelfde is. Een paar van de echt grotere sites met een thema als het jouwe, hebben betaalde advertenties beschikbaar op hun site. Ga in overleg met de webmaster, en wie weet kun je adverteren tegen een goedkope prijs.

Al deze manieren geven hopelijk meer leden op je site. Maar forumpromotie is niet een klusje wat je in twee weken gedaan hebt. Je zult elke dag tijd moeten besteden aan je forum, en aan het promoten daarvan. Als je die tijd niet hebt, kun je vragen of er een lid op je site is die voor jou wil promoten.
Heb je nog vragen over het adverteren? Je kunt ze altijd stellen op dit Ondersteuningsforum.

Deze tutorial is vertaald vanuit het Engels. Sommige zinnen kunnen wat raar opgebouwd zijn, ik zou het fijn vinden als je me daar op zou willen wijzen.Verschillende manieren om je forum te promoten! Userba10
Geen vragen beantwoord via PB! |Moderator op het Ondersteuningsforum | Codetalen: HTML/CSS/PHP|Webdesigner |

Terug naar boven Terug naar beneden

avatar

Job
Medaille Forumlid
Medaille Forumlid

Man Aantal berichten : 255
Geboortedatum : 13-10-98
Leeftijd : 21
Locatie : Nederland
Registratiedatum : 27-01-10
Oprichter van het forum : Nee
Templates gewijzigd : Nee
CSS : Ja

http://jobotjetestforum.actieforum.com/


Job is bedankt door de starter van dit topic.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum