Nederlands Ondersteuningsforum :
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

HTML cursussen

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

  • 0

Suggestie HTML cursussen

Bericht van Frostbite op wo 26 nov 2008 - 16:35

HTML cursussen


Ik zie nog vaak mensen naar het forum komen voor vragen over code. Hierbij zal ik dus een lijst van handige HTML tutorials plaatsen. Omdat ik over het algemeen vind dat elke cursus zijn eigen goede deel heeft, zal ik er meerdere plaatsen. Aan jou dus de keus welke jij het makkelijkste vind te begrijpen.

Da list:
- http://home.concepts-ict.nl/~michael1/introductie.html
Deze site is een echte cursus van HTML. Hier wordt je stap voor stap de basis van HTML uitgelegd. Mijn aanrader is daarom ook met deze cursus te beginnen. Een kleine tip: hier krijg je ook uitleg over html Frames. HTML Frames zijn over het algemeen verouderde technologie en wordt haast nooit meer gebruikt, dus het is niet specifiek nodig om dit te kennen, sinds het ook totaal niet nodig is op je forum. Over het algemeen wordt tegenwoordig voor zulke doeleinden CSS of de Iframe tag gebruikt. De iframe tag en CSS kun je terugvinden op de volgende site van de lijst:

- http://www.handleidinghtml.nl/
Hier vind je een handige tutorial van de bekende html tags. Tevens een introductie om je op weg te helpen met het begrijpen van HTML. Ook is hier een CSS tutorial te vinden, mocht je daar ook geinteresseerd in zijn. De site is Nederlandstalig.

- http://www.w3schools.com
Deze site is een enorme collectie van tutorials voor allerlei internet talen. Een html cursus is hier dus ook te vinden. Deze site wil ik aanraden als een naslagwerk, in plaats van een tutorial. Je kunt hier altijd handig iets terugzoeken om te kijken of je iets juist doet.
Tevens vind je hier ook tutorials voor XHTML en CSS, en tevens een hoop andere internettalen zoals ASP, PHP en AJAX.
De site is in zijn geheel Engelstalig.

Dit zijn de handigste plaatsen om een begin te maken in html. Vergeet niet dat HTML over het algemeen vrij gemakkelijk is als je eenmaal de basis kent, en over het algemeen is html ook de meest makkelijke internetprogrammeertaal.


HTML cursussen Pbucket

Terug naar boven Terug naar beneden

Frostbite

Frostbite
Medaille Forumlid
Medaille Forumlid

Man Aantal berichten : 993
Geboortedatum : 09-02-90
Leeftijd : 30
Registratiedatum : 05-01-08

https://ondersteun.actieforum.com


Frostbite is bedankt door de starter van dit topic.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum