Nederlands Ondersteuningsforum :
Welkom op het Nederlandse Ondersteuningsforum van ActieForum.


Om ondersteuning te vragen of om in één van onze andere forumsecties te kunnen posten dien je een account te hebben, bedankt voor het inloggen als je al geregistreerd bent, of registreer direct een account op ons ondersteuningsforum als je dit nog niet gedaan hebt.

forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Go down

forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van st44lm4n op ma 24 aug 2009 - 12:30

www.eliminatorclub.nl
Veel bugs in het forum.

Ola,

Sinds berichten over laatse onderhoud (of wat er aan de hand was, weet het nogsteeds niet namelijk) loopt mijn forum helemaal bagger!
Vlaggetjes blijvan staan tijden kloppen niet van posts, blijf niet ingelogd en het berichten scherm verspringt continue na een aantal regels.

Tevens een oude bug: smileys worden niet weergegeven maar krijg ze wel met URL tussen img in beeld?????Vaag dus.

Ik wordt er gek van en kan er niks over vinden.
Mijn vaste leden beginnen al te klagen en ge ECHT niet weer een ander forum opzetten!!!

Heb het even de tijd gegeven, problemen zijn er al sinds bovengenoemde ellende maar zou nu graag een oplossing zien!!
Doneren gaat nu weer en nu werkt dat forum weer niet, wat een ellende met dat forumotion gebeuren man!
Groet Peet,

Je topic is verplaatst, omdat het niet bij script en codeproblemen hoort.


Laatst aangepast door Aggie op ma 24 aug 2009 - 14:06; in totaal 1 keer bewerkt (Reden van aanpassing : Topic verplaatst!)

st44lm4n
Nieuw Forumlid

Aantal berichten : 14
Leeftijd : 43
Registratiedatum : 27-10-08

Profiel bekijken http://eliminator.go-forum.net/forum.htm
st44lm4n is bedankt door de starter van dit topic.

Re: forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van Aggie op ma 24 aug 2009 - 15:32

Tja, en niet iedereen heeft dezelfde problemen. Daarbij als je niet eerder komt met de problemen, kunnen wij het ook niet oplossen voor je.

Misschien even af te vragen wat je zelf de laatste tijd hebt gedaan? En welke laatste onderhoud? Ongeveer de datum is dan wel fijn, dan kunnen wij eventueel weten wat er is. Maar vergeet ook niet dat Actieforum GEEN Nederlands bedrijf is, maar een Franse organisatie en wij alles door moeten spelen naar de Franse. En helaas is de communicatie ook niet altijd zoals het moet zijn en daar kunnen wij ook NIETS aan doen. Beetje meer respect voor de vrijwilligers voor het forum is wel op zijn plaats.

En de zin: "Vlaggetjes blijven staan tijden kloppen niet van post"... die begrijp ik niet.

Wij kunnen je niet helpen als je niet duidelijk uitlegt wat je problemen zijn. Ik kan geen gericht antwoord geven als ik niet precies weet wat er is.

In ieder geval begrijp ik dat de tijd van je berichten niet kloppen. Dit is in het beheerderspaneel en in het gebruikerspaneel (profiel) in te stellen.

Volg de volgende stappen:
beheerderspaneel >> Algemeen >> Forum >> Configuratie >>
Dan kan je 3 dingen instellen:
Datumweergave : ma 24 aug 2009, 15:17 (bijv)

Tijdzone van het systeem : 14:17 GTM +1 uur

Corrigeer tijd : Zomertijd aanvinken.

In het profiel van de gebruiker:
Gebruikerspaneel >> Voorkeuren >> onderaan vindt je Tijdzone : 14:17 GTM + 1 uur en daarna kan je ook nog instellen of je zomer of wintertijd wil en dat is nu zomertijd.

Maar heb je andere smilies geupload? En deze bug, hoe lang zal die volgens jou er al zijn?

En vergeet niet het is programmeerwerk en kan niet altijd bij Forumotion/Actieforum liggen, want men kan veel zelf doen. Scripts installeren en dergelijke waardoor het forum ook uit zijn verband kan worden gerukt.

Aggie
Mega Actief Forumlid

Oud Support Moderator

Vrouw Aantal berichten : 692
Registratiedatum : 14-06-07

Profiel bekijken http://www.aquariumwereld.com
Aggie is bedankt door de starter van dit topic.

Re: forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van st44lm4n op ma 24 aug 2009 - 19:59

Sorry voor de wat ongeduldige toon!
Werd een beetje flauw van de antwoorden in : http://ondersteun.actieforum.com/verbindingsproblemen-f33/forum-eruit-t2283.htm

In eerste instantie had ik dezelfde problemen als in het topic: "forum eruit".
Geprobeerd het te volgen in dat topic zonder succes. De andere problemen zijn rond die tijd ontstaan.
(vlaggetjes ), dacht dat ze zo heette, die niet "uit" gaan en oranje blijven/inlog problemen of niet ingelogd blijven/leden online geeft leden weer die niet meer online zijn en het meest vervelend is het berichtenschermpje (waar je je post inschrijft) verspringt na een aantal tekens).

Ik zag wat nieuwe opties in het beheerpaneel en volgde het topic, uitgaande van idd een update of onderhoud niet nogmaals de vraag gesteld over verbindingsproblemen en even afgewacht. Kan nu wel weer goed verbinding krijgen maar de andere problemen blijven bestaan.

Misschien even af te vragen wat je zelf de laatste tijd hebt gedaan? En welke laatste onderhoud? Ongeveer de datum is dan wel fijn, dan kunnen wij eventueel weten wat er is.

Datum 13 augustus, zie topic http://ondersteun.actieforum.com/verbindingsproblemen-f33/forum-eruit-t2283.htm
Zelf geen aanpassingen gedaan waarna de problemen ontstonden. Alle aanpassingen die ik gemaakt heb werkte gewoon. Ook kan ik niets vinden in het beheerpaneel.

Maar vergeet ook niet dat Actieforum GEEN Nederlands bedrijf is, maar een Franse organisatie en wij alles door moeten spelen naar de Franse. En helaas is de communicatie ook niet altijd zoals het moet zijn en daar kunnen wij ook NIETS aan doen. Beetje meer respect voor de vrijwilligers voor het forum is wel op zijn plaats.

Nogmaals sorry, ik draai mijn forum ook vrijwillig en weet dat het niet altijd gewaardeerd wordt.

Groet Peet What a Face

st44lm4n
Nieuw Forumlid

Aantal berichten : 14
Leeftijd : 43
Registratiedatum : 27-10-08

Profiel bekijken http://eliminator.go-forum.net/forum.htm
st44lm4n is bedankt door de starter van dit topic.

Re: forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van Aggie op ma 24 aug 2009 - 23:25

@st44lm4n schreef:Sorry voor de wat ongeduldige toon!
Werd een beetje flauw van de antwoorden in : http://ondersteun.actieforum.com/verbindingsproblemen-f33/forum-eruit-t2283.htm

Het is je vergeven.

Spoiler:

In eerste instantie had ik dezelfde problemen als in het topic: "forum eruit".
Geprobeerd het te volgen in dat topic zonder succes. De andere problemen zijn rond die tijd ontstaan.
(vlaggetjes ), dacht dat ze zo heette, die niet "uit" gaan en oranje blijven/inlog problemen of niet ingelogd blijven/leden online geeft leden weer die niet meer online zijn en het meest vervelend is het berichtenschermpje (waar je je post inschrijft) verspringt na een aantal tekens).

Oké die vlaggetjes blijven oranje als ze niet zijn gelezen. Gebruik eventueel de link "markeer gelezen"... ik weet niet hoe het komt, kan een phpbb ding zijn, ik heb vooral dat als ik te lang ingelogd ben maar inactief, omdat ik iets anders moet doen tussendoor, dat ik in ene geen topics meer zie staan bij "Berichten sinds laatste bezoek bekijken", terwijl ik een aantal topics nog niet gelezen heb. Dat probleem heb ik al sinds november sinds mijn forum bestaat, dus ik zou dus niet weten hoe het bij jou op te lossen.
Wel weet ik dat bij phpbb 3 fora die gewoon zelf zijn gehost dat ook al ga je weg en je komt weer terug op het forum het blijft oranje tot dat je echt dat topic hebt gelezen. Dus ik weet niet of je ook bedoelt dat ze oranje blijven nadat je ze gelezen heb?

Het niet ingelogd blijven kan ook aan de computer en browserinstellingen van de gebruiker liggen. Ook dat leden online weer blijft geven als ze dat niet meer zijn. Het kan dan even duren voordat het niet meer aangegeven wordt, tenzij het lid echt uitlogt.

En het probleem met bericht schrijven is bekend. Tijdelijke oplossing is de a/A knop in te schakelen (hij wordt dan rood/roze).

Spoiler:

Ik zag wat nieuwe opties in het beheerpaneel en volgde het topic, uitgaande van idd een update of onderhoud niet nogmaals de vraag gesteld over verbindingsproblemen en even afgewacht. Kan nu wel weer goed verbinding krijgen maar de andere problemen blijven bestaan.

Datum 13 augustus, zie topic http://ondersteun.actieforum.com/verbindingsproblemen-f33/forum-eruit-t2283.htm
Zelf geen aanpassingen gedaan waarna de problemen ontstonden. Alle aanpassingen die ik gemaakt heb werkte gewoon. Ook kan ik niets vinden in het beheerpaneel.

Dat is geen update geweest, maar gewoon onderhoud. Ook zijn er verschillende servers en heeft de één soms een extra ander probleem bij dan de ander.


Nogmaals sorry, ik draai mijn forum ook vrijwillig en weet dat het niet altijd gewaardeerd wordt.

Groet Peet What a Face

Het is goed, iedereen doet het vrijwillig, omdat het we het allemaal leuk vinden en het nodig vinden informatie te delen. Helaas wordt het inderdaad niet altijd gewaardeerd, maar ja het zij zo.

Aggie
Mega Actief Forumlid

Oud Support Moderator

Vrouw Aantal berichten : 692
Registratiedatum : 14-06-07

Profiel bekijken http://www.aquariumwereld.com
Aggie is bedankt door de starter van dit topic.

Re: forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van st44lm4n op di 25 aug 2009 - 17:29

Aggie schreef:
Oké die vlaggetjes blijven oranje als ze niet zijn gelezen. Gebruik eventueel de link "markeer gelezen"... ik weet niet hoe het komt, kan een phpbb ding zijn, ik heb vooral dat als ik te lang ingelogd ben maar inactief, omdat ik iets anders moet doen tussendoor, dat ik in ene geen topics meer zie staan bij "Berichten sinds laatste bezoek bekijken", terwijl ik een aantal topics nog niet gelezen heb. Dat probleem heb ik al sinds november sinds mijn forum bestaat, dus ik zou dus niet weten hoe het bij jou op te lossen.

Hoi Aggie,

Voorheen gingen de vlaggetjes al "uit" als je had ge-backspace-d na het lezen van het bericht. Nu staat ze er tot vervelends aan toe, of totdat het forum zelf uitlogd na een opdracht, en ik weer kan inloggen.

Over het te lang niet actief zijn: ververst de browser zich mischien na een bepaalde tijd?

Momenteel post ik berichten, die na het voorbeeld te hebben bekenen, weg zijn als ik hem wil posten. Maar dat zou evt met wysiwyg (a/A knop toch)? verholpen zijn toch? Wel jammer dat je nu geen code meer kan schrijven dan in het schermpje.

Ik moet wel even opmerken dat na de update IE8 alles vaag draait. Mischien dat dat dus bij de oorzaak kan horen. Wel heb ik met FireFox hetzelfde probleem maar blijf wel ingelogd.

Ik ga natuurlijk ook altijd eerst uit van een lokaal probleem maar als meerdere leden van het forum dezelfde klachten hebben ga ik er niet vanuit dat er in mijn instellingen iets veranderd is.

Ik hoop toch een oplossing te kunnen vinden en hoop dat je genoeg informatie hebt zo!
Als ik zelf ergens anders kan kijken voor een oplossing hoor ik dat ook graag,

Groetjes Peet

st44lm4n
Nieuw Forumlid

Aantal berichten : 14
Leeftijd : 43
Registratiedatum : 27-10-08

Profiel bekijken http://eliminator.go-forum.net/forum.htm
st44lm4n is bedankt door de starter van dit topic.

Re: forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van st44lm4n op di 25 aug 2009 - 17:57

Ik moet wel even opmerken dat na de update IE8 alles vaag draait. Mischien dat dat dus bij de oorzaak kan horen. Wel heb ik met FireFox hetzelfde probleem maar blijf wel ingelogd.


Sorry, laatste keer: heb net FirerFox weer geopend en de vlaggetjes gaan daar gewoon weg na het GELEZEN te hebben. (of iig op de pagina geweest te zij. Ook met een backspace.)

Alsa ik me dus niet vergis draait hij goed onder ff en bagger met IE. "Whats new" zou je zeggen.

Is hier wat aan te doen? Zijn de forums niet geschikt voor IE8 momenteel? Of hoort er een invoegtoepassing bij waar ik niet van weet?

Genoeg te vragen dus, groetjes Peet St66lm6n

Je topic is verplaatst, omdat het niet bij script en codeproblemen hoort.
Geen verbindingsproblemen meer, hoort het nu wel in scriptgebeuren thuis?

Suspect

Kwam dit nog tegen:
http://www.phpbb.com/bugs/phpbb3/ticket.php?ticket_id=43305

st44lm4n
Nieuw Forumlid

Aantal berichten : 14
Leeftijd : 43
Registratiedatum : 27-10-08

Profiel bekijken http://eliminator.go-forum.net/forum.htm
st44lm4n is bedankt door de starter van dit topic.

Re: forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van Aggie op di 25 aug 2009 - 18:39

Nee, hoort niet daar in thuis, eventueel in het algemeen, maar laat het even zo.

IE8 is slecht, IE is altijd zo geweest. Met FF heb ik soms ook kleine dingen, maar dat is niet altijd zo.

De fora zijn wel geschikt voor IE, maar bepaalde templates kunnen problemen geven. Dat is hetzelfde dat ik een template heb en met de moderatorpaneel voor de galerij ziet er in IE goed uit, maar in FF totaal niet. Het is een CSS issue maar niet makkelijk uit te zoeken.

Als je bezig bent om een forum op te zetten in CSS hoef je nauwelijks rekening te houden met Chrome, FF of andere... maar meer met hoe los je het op in IE? Mensen die zelfs ook nog IE 6 gebruiken en je daar ook weer aanpassingen moet doen.

En ik ben meer van mening dat dit een klacht is hogerop moet, want ik kan niet verder bekijken wat er is en wat er gebeurd.

Aggie
Mega Actief Forumlid

Oud Support Moderator

Vrouw Aantal berichten : 692
Registratiedatum : 14-06-07

Profiel bekijken http://www.aquariumwereld.com
Aggie is bedankt door de starter van dit topic.

server / onderhoud

Bericht van dukendam op zo 6 sep 2009 - 10:24

Sinds gisteravond is http://dukendam.forumactief.com/ niet meer toegankelijk en krijgt men bericht over onderhoud. Het franse forum des forums geeft een bericht dat er thans veel storingen zijn, en dat storingen gemeld moeten worden. Ik meld het dus hier.

Moet ik het ook op het franse forum melden en me daartoe op dat forum eerst aanmelden?

dukendam
Nieuw Forumlid

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 05-09-09

Profiel bekijken http://dukendam.forumactief.com/
dukendam is bedankt door de starter van dit topic.

Re: forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van susie op zo 6 sep 2009 - 10:27

darvoor moet je je eerst aanmelden, maar het is al doorgegeven...Wink

susie
Medaille Forumlid
Medaille Forumlid

Oud Beheerder

Vrouw Aantal berichten : 1383
Leeftijd : 33
Locatie : hetwijzeoosten
Registratiedatum : 13-07-07

Profiel bekijken http://zwemclublosser.actieforum.com/
susie is bedankt door de starter van dit topic.

Re: forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van dukendam op zo 6 sep 2009 - 10:28

Bedankt.

dukendam
Nieuw Forumlid

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 05-09-09

Profiel bekijken http://dukendam.forumactief.com/
dukendam is bedankt door de starter van dit topic.

Re: forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van Falco op zo 6 sep 2009 - 10:39

Jup, ik heb d'r ook al last van sinds gisterenavond ...

Falco
Forumlid

Aantal berichten : 50
Registratiedatum : 06-07-09

Profiel bekijken http://www.zweinsteinmusic.forumotion.com
Falco is bedankt door de starter van dit topic.

Re: forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van susie op zo 6 sep 2009 - 10:57

falco, jou forum kan ik wel weer zien...

als je het zelf niet ziet zou je eerst de cookies etc kunnen verwijderen

susie
Medaille Forumlid
Medaille Forumlid

Oud Beheerder

Vrouw Aantal berichten : 1383
Leeftijd : 33
Locatie : hetwijzeoosten
Registratiedatum : 13-07-07

Profiel bekijken http://zwemclublosser.actieforum.com/
susie is bedankt door de starter van dit topic.

Re: forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van dukendam op zo 6 sep 2009 - 12:11

Storing "Dukendam"is verholpen.

dukendam
Nieuw Forumlid

Aantal berichten : 16
Registratiedatum : 05-09-09

Profiel bekijken http://dukendam.forumactief.com/
dukendam is bedankt door de starter van dit topic.

Re: forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van Falco op zo 6 sep 2009 - 13:19

Ook de verstoring bij mij is weer over.

@susie, ik had 't over een ander forum dan dat je in m'n profiel kan zien Wink
Maar dat had ik d'r niet bijgezet Razz

Falco
Forumlid

Aantal berichten : 50
Registratiedatum : 06-07-09

Profiel bekijken http://www.zweinsteinmusic.forumotion.com
Falco is bedankt door de starter van dit topic.

Re: forum storingen sinds laatste "onderhoud"

Bericht van susie op zo 6 sep 2009 - 14:51

o ok, even daarover.. sinds kort is er een extra optie in je profiel waar je al je fora link kunt plaatsen...

We zouden graag zien dat iedereen het invult...zelf heb ik het al gedaan.

susie
Medaille Forumlid
Medaille Forumlid

Oud Beheerder

Vrouw Aantal berichten : 1383
Leeftijd : 33
Locatie : hetwijzeoosten
Registratiedatum : 13-07-07

Profiel bekijken http://zwemclublosser.actieforum.com/
susie is bedankt door de starter van dit topic.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum